Bijschrift toevoegen |
ګوشت:
در افغانستان محصولات مالداري به حيث مواد غذايي مهم بوده و از جمله اقلام عمده صادراتي نيز به شمار مي رود. چنانچه از گوشت ، شير و تخم با كيفيت ترين غذا مهيا مگرديد.
طوريكه مي دانيم ساحه وسيع كشور با داشتن توپوگرافي خاص براي كشت و زراعت مساعد نمي باشد. اما برعكس استفاده موثر ازين مناطق به حيث چراگاه حايز اهميت زياد مي باشد.بنابراين مالداري يك شغل مفيد و مثمر بوده و به صورت تنهايي و يا در پهلوي كارهاي زراعتي مصروفيت خوبي براي دهاقين محسوب ميگردد.زراعت و مالداري در افغانستان بنيان اساسي حياتي و اقتصادي مملكت را تشكيل مي دهد. در حدود 3/2 نفوس افغانستان مصروف زراعت و مالداري استن.در افغانستان از حيوانات به مقصد توليد شير ، تخم ،پشم، پوست و گوشت، تربه میشوند
در افغانستان از کوشت ګوسفند، بز، کاو ، مرغ، فیل مرغ وعنوای دیګر پرندګان
واز آن انواع واقسام غذا های سنتی وعنعنوی میپزند از جمله کباب است که به طریقه های مختلف آماده میشود و در هر ګوشهْ شهر کبابی های به چشم میخورد که در طول روز مصروف پختن کباب اند و کبابی های محل شاد با موزیک های افغانی وهندی است ودر این کبابی هابرا علاوه کباب منتو خوش مزه ، بولانی ، آشک وغیره هوسانه ها را نیز میتوان فر مایش داد
همچنان موجودیت ګوشت در قابلی پلو حتمی است و قورمه ها نیز اکثراْ ګوشت دارد
چون افغانستان مملکت کوهستانی است و در عیام زمستان نسبت برف باری شدید ویخبندان راه ها مواصلاتی کمتر حیوانات برای مصرف خوراک مردم به شهر ها میرسد لذا رسم بر این است که مردم ګوشت مورد نیاز زمستان شان را در شروع زمستان خشک میکنن که بنام کوشت قاق یاد میشود که بسیار خوش مزه است
وبعضی از فامیل ها ګوسفند را لاندی کرده قاق میکنن که لذت خاصی دارد
ګوشت قاق:
ګوشت را با یک کارد تیز شق کرده وخوب نمک میپاشند وبرای چندین ساعت میګدذارند تا نمک را جزب کرده وآب اضافی آن خارج شود بعد در وسط ګوشت سراخ ایجاد کرده آنرا در یک ریسمان جیل میکنن و در یک جایکه جریان هوا وجود داشته ومحل سرد و خشک باشد به صورت کشیده بند میکنن قسمیکه توته های ګوشت با هم تماس نداشته باشد.
ګوشت لاندی:
بعد از ضبع کردن ګوسفند پوست آنرا جدا نکرده بلکه پشم آنرا از روی پوست خوب پاک نموده بعد آتش می افروزند وګوسفند را روی شعلهْ أتش دور میدهن تا مویک های کوچک آن توسط شعلهْ آتش بسوزد واین کار پر سوز نامیده میشود که لذت ګوشت را بیشتر میسازد
کله وپاچه:
کله ،پاچه وشکمبه ګوسفند را نیز به طریقه های سنتی به واسطه آب جوش پاک نموده که بعداْ مثل ګوشت لاندی با لای شعلهْ آتش پر سوز میکنن این کار را مردم در خانه های شان هم انجام میدهن مګر مردم ترجع میدهند کله وپاچه را در کله پزی های مخصوص صرف کنن.
مرغ خانګی:
مردم مرغ را به مقصد تخم وګوشت در هوای آزاد تربیه میکنن که کیفیت تخم وګوشت آن به مراتب بهتر ولزیز تر است
Geen opmerkingen:
Een reactie posten